Kuplansa kullakin

Toukokuussa Jussi Halla-Aho totesi Hommaforumillaan Aamulehden joutuneen “shitlistille” huonon kuvavalinnan vuoksi.

”Toki ymmärrän, että toimittajat ottavat tahallaan omituisia kuvia kaikista inhokeistaan convert2mp3 downloaden. Kuvattavan kohteen päätettävissä on kuitenkin se, tarvitseeko hän puheena olevaa mediaa johonkin. Minä en tee Aamulehdellä yhtikäs mitään, joten voin sanella sille sellaisia reunaehtoja kuin haluan bist du real herunterladen.

”Minulle on aivan sama, kuinka suuri osa toimittajista ja tiedotusvälineistä on shitlistillä. Helpottaa vain elämää, kun voi suoralta kädeltä ignoroida haastattelu- ja soittopyynnöt.”

Loppujen lopuksi kyseessä oli ilmeisesti automaattisesta julkaisujärjestelmästä johtuva kuvan valotuksen ja väritasapainon muuttuminen herunterladen. Teko ei siis ilmeisesti ollut edes tahallinen.

Täytyy myöntää - kyllähän tuo Aamulehden netissä julkaisema kuva näyttää kehnommalta kuin “alkuperäinen”.

Merkillepantavaa ei kuitenkaan ole tämä yksittäinen tapaus, vaan se, että kansanedustaja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja, Halla-Aho katsoo, että hänen ei tarvitse välittää “mediasta” download elevenyourself for free. Hänelle piisaa Hommaforum.

Ja jos valituksi tulemista ajatellaan, niin varmasti riittääkin. Eduskuntavaalien henkilökohtainen saalis oli kertakaikkisen huikea birthday wishes to. Jos hän saa edes puolet siitä ensi vuoden kunnallisvaaleissa, on Persuille luvassa Helsingissä aikamoinen jytky. Silloin ei puhuta siitä, saavatko vihreät vai demarit sen toisen apulaiskaupunginjohtajan, vaan siitä, mikä rooteli Perussuomalaisille pitkin hampain luovutetaan download joyn for free.

Hommaforum ei kuitenkaan ole ainoa kupla. Vaalien jälkeen Facebook-seinälläni oli useampia vaalituloksesta tyrmistyneitä päivityksiä, joissa luvattiin muuttaa ulkomaille herunterladen. Taisinpa itsekin postata “rentalaparmentsinberlin.com” -tyyppisen linkin. Ironisesti, tietenkin.

Sosiaalinen media, jota Hommaforumkin itseasiassa on, loi meillekin oman samanmielisten kuplan wie kann ich von mixcloud downloaden. Rytmin punavihreästä kulmapöydästä oli hauskaa naureskella ehdokkaille, joiden kotisivujen stailaus ei ollu ihan web kaks piste nollaa.

Ei olisi kannattanut herunterladen. Katajainen Kansa, jonka kanssa emme viitsineet keskustella äänesti eduskuntaan tyyppejä, joiden kanssa emme edes kuvitelleet joutuvamme joskus keskustelemaan minecraft free op laptop.

Tärkeintä on kuitenkin se, mitä tapahtuu seuraavaksi. Menevätkö PerusSuomalaiset Vihreiden shitlistille? Emmekö juttele Viitasaaren sahurille? Kieltäydymmekö keskustelusta? Lähdemmekö etsimään omassa piirissämme yhä puhdasoppisempaa über-Vihreyttä?

Halla-aho ja Hommaforum näyttävät valinneen sulkeutumisen. Edes Homman keskustelu, josta toukokuussa Halla-ahon “shit-list” -kommentit luin ei ole enää julkinen.

Omassa turvallisessa kuplassa mielipiteiden marinointi on mukavampaa kun ulkomaailmasta, ns. faktoista ja muiden mielipiteistä ei tarvitse välittää. Vain myötäsukainen lehdistö kelpuutetaan mukaan hiekkalaatikolle. Pelottavaa.

Vihreiden puoluekokouksessa puolestaan mietittiin paljon sitä kuinka saisimme yhä avoimempaa ja laajempaa kansalaiskeskustelua. Miten viestisimme paremmin? Onko vika viestissä? Onko vika viestinviejissä? Itseruoskinnassa Vihreät ovat varmasti Suomen paras puolue. Puheenjohtajakin vaihdettiin vaikka oikeastaan kenenkään mielestä Anni ei ollut tehnyt huonoa duunia.

Me Vihreät yritämme puhkaista kuplamme. Se on ainoa tie vaalivoittoon 2012 kunnallisvaaleissa. Shitlistoja ei ole eikä tule.

Kommentit

 1. Mikko O sanoo

  Itseruoskinnassa parhaita? Hallitukseen, vaikka viesti kansalta oli jotain muuta? Toisaalta, Vihreätkin varmasti kärsivät siitä, että suuri osa kansasta kuitenkin vastustaa Kokoomus-politiikkaa, jonka lipunkantajaksi Vihreätkin ovat profiloituneet. Tuskin kyse on niinkään ”Vihreiden arvojen” vastustamisesta. Suomi on myös kansanrakenteeltaan sellainen valtio, että täällä ei olla suuremmassa mittakaavassa valmiita ”ylisuvaitsevaiseen” kaiken hiljaiseen hyväksyntään – tämä on ehkä Vihreillä myös liian painokas viesti.

 2. Mikko O sanoo

  Niin, ja puheenjohtajan vaihdosta vielä. Se oli kyllä sääli, koska Anni tosiaan esiintyi hallituskauden alkutaipaleella hyvinkin edukseen, Tämän lisäksi on vieläpä ilo silmällekin. loppupuolella sitten valuttiin liikaa noihin yllämainitsemiini asioihin.

 3. Hommalainen sanoo

  ”Halla-aho ja Hommaforum näyttävät valinneen sulkeutumisen.”

  Keskustelu on luultavasti siirretty peräkammariin, josta muutama kuukausi sitten tehtiin jostain syystä ulkopuolisilta suljettu. Jos haluat lukea peräkammarin juttuja, niin tee kuten monet muutkin ja kirjaudu Hommaan. Silloin ei tarvitse omassa poterossa lässyttää vaan tulet hommalaisten keskuuteen tuomaan erilaisia näkemyksiä.

 4. Hommalainen sanoo

  ”Omassa turvallisessa kuplassa mielipiteiden marinointi on mukavampaa kun ulkomaailmasta, ns. faktoista ”

  Turvallista se tietysti on, mutta ei Homma ulkopuolisilta täysin suljettu ole vaan sinun täytyy vain rekisteröityä ja keskustella sitten asiallisesti trollaamatta.

  http://hommaforum.org/index.php/topic,50163.msg682393.html#msg682393

  ”muiden mielipiteistä ei tarvitse välittää.”

  Oikeastaan on hyvä huomioda muiden mielipiteet, mutta tosi asia kuitenkin on, että mielipiteet voivat olla esim. maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta hyvin erilaiset, joten keskustelusta ei aina tule yhtään mitään. Kansa sitten päättää kumman mielipiteet tässä manitussa asiassa ovat paremmat. Haluavatko suomalaiset löysää maahanmuuttopolitiikkaa vai ei. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kasvavassa määrin eivät halua löysää vaikka pienen osan suomalaisista sanotaan Perussuomalaisia kannattavan. Kuitenkin ajatus, että Perussuomalaiset on ainoa tiukempaa ja järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa kannattava puolue on virheellinen.

  http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/03/19/vakivallalla-uhkailu-kuriin
  http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30679-maahanmuuttokeskustelun-suuret-linjat
  http://hommaforum.org/index.php/topic,50302

 5. hannuoskala sanoo

  ”Hommalainen” kirjoitti:

  “Halla-aho ja Hommaforum näyttävät valinneen sulkeutumisen.”

  Keskustelu on luultavasti siirretty peräkammariin, josta muutama kuukausi sitten tehtiin jostain syystä ulkopuolisilta suljettu. Jos haluat lukea peräkammarin juttuja, niin tee kuten monet muutkin ja kirjaudu Hommaan. Silloin ei tarvitse omassa poterossa lässyttää vaan tulet hommalaisten keskuuteen tuomaan erilaisia näkemyksiä.

  Eikö keskustelun siirtäminen avoimesta verkosta kirjautumisen vaativaan Peräkammariin kerro juuri sulkeutumisesta?

  Miksi siirto tehtiin? Miksi peräkammaria lukeakseen pitää olla kirjautunut? Jokin syyhän siirtoon ja sulkeutumiseen pitää olla? Ovatko käsiteltävät aiheet arkaluontoisia? Esittikö Aamulehti-keskustelu Jussi Halla-Ahon negatiivisessa valossa? Käytetäänkö keskustelussa kieltä ja ilmauksia, jotka eivät avoimessa julkisessa keskustelussa olisi hyväksyttyjä? Erityisen yllättävää on alunperin julkisen keskustelun siirto suljetuksi.

  Rekisteröitymisen vaatiminen on 100% varma tapa saada karsittua lukijoita ja kirjoittajia. Itseäni Homman touhut ja keskustelu ei kiinnosta niin paljon, että jaksaisin sitä tehdä. Näin kesällä on parempaakin tekemistä. Kuten esim. terasiilla istuminen. :)

  http://xkcd.com/386/

  (Ja minullahan ei ole mitään suljettuja keskustelufoorumeita vastaan. Niitäkin tarvitaan, ehdottomasti. Mutta tarvitsemme myös avoimesti julkista keskustelua käyviä poliitikkoja, kuten esim. Osmo Soininvaara.)

  Itse maahanmuuttopolitiikasta ei tässä yhteydessä kannata mielestäni vääntää. Se ei ollut kirjoitukseni aihe.

 6. Hommalainen sanoo

  ”Miksi peräkammaria lukeakseen pitää olla kirjautunut?”

  Täältä löytyy vastaus:
  http://hommaforum.org/index.php/topic,94.msg593446.html#msg593446

  ”Jokin syyhän siirtoon ja sulkeutumiseen pitää olla?”

  En tiedä tarkkaa syytä, koska itseäni ei kyseinen yli 500 viestin keskustelu kiinnostanut vaikka taisin muutaman kommentin sinne laittaa. Enkä jaksa alkaa tutkimaan, mutta muistaakseni keskustelussa myös kritisoitiin Halla-ahoa ja taas puolusteltiin häntä. Ei muuta kuin haet kaupasta sipsiä ja kokista. Sitten rekisteröidyt hommaan ja alat lukemaan keskustelua, niin kaipa jonkinlainen vastaus sieltä löytyy tai sitten kysyt vaikka ylläpitäjä Miniluvilta vastauksia.

  ”Ovatko käsiteltävät aiheet arkaluontoisia?”

  Mielestäni eivät ole arkaluonteisia. Tietysti peräkammarista löytyy myös hyvin epäkorrektia keskustelua ihmisrotujen älyllisistä ja muista eroista. Kyseinen keskustelu on kuitenkin monta vuotta sitten aloitettu, että se ei ole syy peräkammarin sulkemiseen ulkopuolisilta.

  ”Erityisen yllättävää on alunperin julkisen keskustelun siirto suljetuksi.”

  Hommassa hyvin paljon keskusteluja siirrellään ja syyt, miksi näin tehdään eivät aina ole selviä vaan se on moderaattorin päätettävissä.

  ”Näin kesällä on parempaakin tekemistä. Kuten esim. terasiilla istuminen. :)”

  Jos haluat saada parempia vastauksia kysymyksiisi, niin rekisteröidy sitten syksyllä Hommaan.

  ”Rekisteröitymisen vaatiminen on 100% varma tapa saada karsittua lukijoita ja kirjoittajia.”

  Suurin osa keskusteluista on vapaasti luettavissa. Mikä tässä peräkammarin sulkemisessa on ollut myönteistä, että se on taas lisännyt rekisteröitymistä, koska monet haluavat lukea peräkammarin juttuja. Kaikella taitaa olla kääntöpuolensa.

  • hannuoskala sanoo

   Kiitos kommenteistasi ”Hommalainen”. En kuitenkaan usko kirjautuvani Hommaan edes syksyllä.

   Miksi en? Ihan puhtaasti siksi, että maahanmuuttokeskustelu ei kiinnosta minua niin paljon. Jollain tapaa tämä maahanmuuttokeskustelun ”metakeskustelu” on paljon mielenkiintoisempaa ja jopa mielekkäämpää.

   Sitten taas toisaalta olen sen verran lukenut ja seurannut Hommaa, että tiedän että sen tarjoama kulma maahanmuuttopolitiikkaan ei myöskään kiinnosta minua. Saan mielestäni parempaa, asiantuntevampaa ja punnitumpaa tietoa maahanmuuttopolitiikan arjesta ja käytännöistä esim. Heikki Kerkkäsen erinomaisen blogin ”Ajattelemisen pensaita ja puistoja” kautta:

   http://hemakerk.blogspot.com/

   Hyvänä esimerkkinä Heikin kirjoitus turvapaikanhakijoiden aiheuttamista kustannuksista:

   http://hemakerk.blogspot.com/2011/04/mita-turvapaikanhakijoiden-vastaanotto.html

   Alkuperäiseen kirjoitukseeni viitaten tietenkin valinta olla osallistumatta Homman keskusteluihin on hupaisa. Väitän pyrkiväni rikkomaan kupliani, mutta sitten en kuitenkaan halua osallistua teidän kuplaanne. Kognitiivinen dissonanssi here I come…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *