Suomen historian eeppisin PYÖRÄPARKKI

Menin tietysti eilen Flowhun tsygällä. Niin muutama muukin 18500:sta festarivieraasta:

Flown pyöräparkki oli jotain ihan mahtavaa. Aivan käsittämätön määrä fillareita. Tuli tunne että jotain tässä kaupungissa on muuttumassa. Hyvään suuntaan. <3 Helsinki! Fillareiden määrää oli todella vaikea arvioida, useita tuhansia niitä oli joka tapauksessa. Jos kolmannes väestä tuli paikalle pyörällä, niin silloin tuolla olisi noin 6000 pyörää, joka vaikuttaa ihan realistiselta.

Lisääkin olisi mahtunut, maksimikapasiteetti olisi varmaan jossain lähempänä kymmentä tuhatta. Pyöräparkki oli pinta-alaltaan noin 1,15 hehtaaria. Saman kokoiseen tilaan Kisiksen parkkipaikalle mahtuu noin 480 autoa, jos se olisi ääriään myöten täynnä.

480 autoa vs. 10 000 fillaria. Erotus noin 9000-9500 kulkuneuvoa. Voiko tätä selvempää esimerkkiä autojen vaatiman tilan määrästä kaupunkialueella olla?

Hyvää festariviikonlopun jatkoa kaikille!

Kommentit

  • sanoo

   So funny you just blogged about ”Extreme Nesting”… psnoitg my ”Extreme Nesting” pics is on my to-do list for today! A little over 2 weeks ago we decided to have our contractor neighbor install the wood floors that had been stacked in our guest room for over a year. Well, because we were re-doing the floors, we had to re-do the trim… and that led to installing crown moulding, repairing our paneling, painting, remodeling our upstairs bathroom, moving the office downstairs and girls room upstairs… which, of course, meant repainting those rooms. Oh, and we decided last week that we want to have a homebirth (even though it will cost us 2 – 4 times more than a hospital birth!)! Everything is taking twice as long as it was supposed to and I’m crossing my fingers (and my legs) for the remodeling to be done before the baby gets here. I think our due dates must be within days of each other… I should have about 4.5 weeks left, but if this little one comes as early as my first, she could be here next Friday! YIKES!!! Anyway, good luck to you!

 1. Juhana Suoniemi sanoo

  Se on hyvä, että Hannu ja moni muu polkee, että Mikko Vain kaltaiset mahtuvat ajelemaan lämpimillä autoillansa. Vai mitä Mikko?

 2. sanoo

  lose weight in a week, firstly drink plenty together with water.
  If your whole body’s fat burning hormones are high
  and moreover your fat preserving hormones are lowest then we has the capability to
  usually lose excessive fat fairly easily.

 3. sanoo

  Hi there! Someone in my Myspace group shared this site
  with us so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information.
  I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!

  Superb blog and wonderful design.

Paluuviitteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *