Käytiin eilen herraseuralla hakkaamassa jäätä pois pyörätieltä rautatieaseman edessä. Tarkoituksena oli näyttää kaupungille ja ehkä myös asiasta kiinnostuneille kaupunkilaisille, mitä Stadi jättää tekemättä. Pääpyöräreitit tulisi hoitaa siinä kuin autotietkin.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=REU-Kk2illc&hd=1]

Tämä oli ensimmäinen pätkä, jonka kuvasin ulkosalla hiljattain käytettynä ostamallani Nikon D90 -kameralla. Editointi Final Cut Expressillä.

Poikain hakatessa jäätä ja itsekin kangella kalautellessani tuli kyllä jälleen kerran mietittyä myös suomalaista sosiaaliturvaa. Juuri tällaiset jäänhakkaushommathan ovat sitä tietoyhteiskunnasta ”katoavaa työtä”, jota rehti työmies voi tehdä, kunhan vaan annetaan lapio käteen ja osoitetaan paikka josta kaivaa.

Miksi sitten jäätä hakkasi lauma maistereita? Ainakin osittain siksi, että suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä tekee juuri tuollaisen vain päivän kestävän pätkätyön vastaanottamisen lähes järjettömäksi.

Eikö juuri tällaista duunia kannattaisi olla tarjolla ihan jo sosiaalisistakin syistä? Kyllä lapiomiehille töitä riittäisi.