Viime keväänä Rakennusvirasto esitti talousarvioesityksessään (pdf, s.39) seuraavaa:

Pysäköinnin maksullisuusajan jatkaminen (Khs 23.4.2012) edellyttää toiminnan tehostamisen lisäksi pysäköinninvalvonnan resurssien kasvattamista (8 pysäköinnintarkastajaa, valmistelija ja toimistosihteeri). Menolisäys on 370 000 euroa vuodessa.

Maksullisuusajan jatkaminen lisää kaupungin tuloja arviolta 1,2 milj. euroa vuodessa edellyttäen, että pysäköinninvalvonta on riittävää. Virhemaksun korotus 2012 lisää kaupungin tuloja arviolta 1 milj. eurolla vuodessa.

Ja sitten sama suomeksi. Rakennusvirasto esitti menojensa kasvattamista 370 000€:lla, jotta voisivat palkata lisää pysäköinninvalvojia. Pysäköinninvalvojien palkkaaminen tuottaisi viraston mukaan kaupungille 1,2 miljoonaa euroa vuodessa. Lisätuloja kaupungille siis 830 000€.

Kaikki hyötyisivät, myös autoilijat, kun virheellisesti pysäköityjä autoja olisi kaduilla vähemmän.

Tavallinen iltapäivä Manskun pyöräkaistalla.

Kaupunginjohtaja Pajunen ei tätä hyväksynyt. Talousarvioesityksessään ”tiukan budjetin” Kokoomus poisti menolisäyksen koska se oli menolisäys. Vaikka se olisi tuottanut kaupungin sijoittaman rahan takaisin yli kolminkertaisesti. Moniko investointipankkiiri jättäisi vastaavan tuotto-odotuksen käyttämättä? Mitä järkeä tällaisessa vain yhteen sarakkeeseen tuijottamisessa on?

Tänä viikonloppuna neuvotellaan kaupunkimme ensi vuoden budjetista. Me Helsingin Vihreät esitämme yhtenä budjettineuvottelutavoitteenamme pysäköinninvalvonnan tehostamista. Tätä on politiikka. Ja tämän takia kaupungintalolle tarvitaan pätevää väkeä, jota yksityiskohdatkin kiinnostavat.