Ay-liikkeen ja demareiden strateginen virhe

Sosialidemokraatit julkaisivat juuri kuuden kohdan talouspaperin ”Suunta Suomelle” bitbucket repository herunterladen.

Paperissa on paljon hyvää: puhutaan jalostusarvon kasvattamisesta, julkisista investoinneista talouskasvua vauhdittamassa, perhevapaiden tasa-arvosta ja soteuudistuksesta Download office with product key. Sdp:n sydän on paikallaan ja voin olla paljosta ihan samaa mieltä. Mm. tästä:

”Suomalaisilla yrityksillä on osaamista ja kasvupotentiaalia esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillintää, puhtaaseen ilmaan ja veteen, energiatehokkuuteen, uusiutuvaan energiaan, jätehuoltoon ja digitaaliseen teknologiaan liittyvissä ratkaisuissa macbook fotos aus icloud herunterladen.

Ns. cleantech ja puhtaamman tulevaisuuden tekniset ratkaisut ovat ehdottomasti vahvuuksiamme.
tuulimyllyt
Näitä hyviä tavoitteita vastaan onkin merkillistä että samassa ohjelmassa vesitetään ensin päästökauppamekanismi:

Kilpailukykyä parannetaan ottamalla käyttöön päästökauppakustannusten kompensaatiojärjestelmä, jolla hyvitetään päästöoikeuksien hinnan nousun myötä kohoavaa sähkön hintaa herunterladen.

Erityisen outoa tämä on sen vuoksi että päästökauppa ei heikennä suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä suhteessa mm musikvideos von youtube downloaden legal. saksalaiseen teollisuuteen. Olennaisin vertailukohta kun ovat saman valuutta-alueen kilpailijat. Päästökauppa vaikuttaa myös Saksan kilpailukykyyn skitch downloaden. Energian hinta on siellä jo nyt korkeampi.

No, päästökaupan vesittämistähän Kokoomus ja demarit päättivät jo eilen yhdessä tavoitella EU-tasollakin bumble app. Nyt siis vielä ilmeisesti viedään pohja päästövähennyksiltä kotimaassa kokonaan? Päästökaupan ja ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun jarruttaminen on puolestaan täysin vastakkainen toimenpide ohjelman toiveille cleantech-sektorin kehittymisestä Download youtube videos as video.

Lisäksi ohjelmassa linjataan että uusille tuulivoimaloille ei tarjota syöttötariffeja. Se sitten niistäkin kotimarkkinoista. Huvittavintahan tässä on se että tuulivoima on laskee sähkön markkinahintaa enemmän kuin mitä syöttötariffeihin on käytetty herunterladen. Näin toimivat sähkömarkkinat – tuulivoiman marginaalikustannus kun on pyöreästi nolla. Kansantalous kokonaisuutena hyötyy tuulivoimasta doom eternal herunterladen.

Ohjelmasta haiseekin jälleen sosialidemokraateille tuttu kognitiivinen dissonanssi – sanojen ja tekojen välinen ristiriita. Perussyy tälle on se että sosialidemokraattisen puolueen sisällä on, valitettavasti henkitoreissaan, edistyksellinen siipi, joka ymmärtää hyvin mihin suuntaan maailma on menossa. Toisaalta puolue ei voi julkaista linjapaperia jota suomalainen ay-liike ei hyväksyisi.

Paradoksaalista onkin että ay-vasemmisto on yksi suurimmista jarruista teollisuuden luovan tuhon ja uusien työpaikkojen luomisessa. Ay-liike taistelee vain nykyisten työpaikkojen puolesta. Suomen valtion pitäisi tehdä töitä sen eteen että maassamme on työpaikkoja 10 ja 20 vuoden kuluttua. Lääkkeet ovat kovin erilaiset.

Eräs suurista globaaleista trendeistä on puhdas teknologia. Se on myös Suomen teollisuuden aloista lähes ainoa kasvava – vuonna 2013 sektori kasvoi viisi prosenttia!

Demareiden ohjelmalla tekohengitetään 1900-luvun teollisuutta mutta samalla kaivetaan Suomea yhä syvemmälle kuoppaan tuleivaisuuden työpaikkojen suhteen. Surullista. Nyt jos koskaan pitäisi investoida tulevaisuuteen. Se tulevaisuus tuo nykyistä tiukemmat päästönormit 100% varmuudella. Peesaamalle ei näitäkään kisoja voiteta.

Kommentit

 1. Tapio Peltonen sanoo

  Tämä on juuri se syy, miksi olen pitänyt päästökauppaa alusta saakka tuhoon tuomittuna. Päästökauppa toimii niin kauan kuin siihen koetaan olevan varaa. Jos poliitikkojen konsensus on, että valinta on tehtävä talouskasvun ja päästökaupan välillä, päästökauppa häviää.

  Ihmiskunta tulee polttamaan kaikki fossiiliset energiavarat, jotka on taloudellisesti mielekästä kaivaa maasta, ja poliittiset järjestelmät joutuvat suostumaan tähän, koska muuhun ei ”ole varaa”. Edes massiivinen ydinvoiman lisärakentaminen yhdistettynä ydinvoimaloiden turvallisuusstandardien heikentämiseen 1980-luvun tasolle ei riitä, skaalautuminen on liian hidasta. Aurinkovoimassa skaalautuminen tyssää ellei ohutfilmiteknologiassa tapahdu läpimurtoja. Kivihiili on vielä vuosikymmenien ajan marginaalilla halvempaa kuin kumpikaan edellämainituista. Maakaasu sen sijaan voi hyvinkin tietyiltä alueilta loppua kesken yllättäen ja varoittamatta.

  Puhumattakaan maantie- ja lentoliikenteestä, missä ei-fossiiliset vaihtoehdot loistavat poissaolollaan.

  • sanoo

   Niinpä (: mutta tämä ”varattomuus” ei ole rahan tai työvoiman puutetta. Ei ole ”varaa”, koska ”kilpailukyky, talouskasvu ja työpaikat”, jotka on aina ykkösprioriteetti. Kun päästään eroon tästä työnluontiparadigmasta, merkantilismista ja kasvuRIIPPUVUUDESTA, ei ole mitään estettä laittaa ulkoisvaikutuksilla ja rajallisille luonnonvaroille oikeita hintoja. Sit ihmiset saa ihan ite päättää, miten paljon kasvua ne haluavat niillä hinnoilla (:

   Jos aloittaa vaik näistä:
   rootbug.org/Ns5
   bit.ly/tyonluonti

 2. armas näkkileipä sanoo

  Cleantech ei ole kovin puhdasta, kun menee sinne kaivokselle katsomaan josta tarvittavat metallit tulevat fossiilisten polttoaineiden avulla, mutta ovat ne sitten kuitenkin ”polttoaineettomina” selvästi muita parempia, koska ne säästävät poliittiselta painostukselta ja kiristämiseltä, ja toki sitten mitään ei polteta enää sitten kun ovat tuottamassa energiaa ja paikallisesti ihmiset eivät joudu kärsimään terveydessään. Tuo poliittinen liikkumavara alkaa olla aika korostunut tänä päivänä, mutta valitettavasti jollain lupauksilla ja rahalla Rosatomikin voiteli itsensä Suomeen.

  Oikeasti raivostuttavaa kuinka nyt vastustetaan tuulivoimaa ja nauretaan aurinkovoimalle sen alkutaipaleella, mutta sitten samat henkilöt eivät puhu mitään siitä, että miljardeilla tuetaan fossiilisia ja maksetaan terveysvaikutuksista miljardeja vuosittain. Veronmaksajat tukevat siis sitä, että mahdollisimman moni saa syövän ja nämä pellet hurraavat sille! Luonnosta ei välitetä, mutta ei sitten edes omasta tai lähimmäisten terveydestä!

  Oikeaa politiikka olisi tietysti aito energian säästäminen, joka ei vie resursseja ja tuo tilkettä lompsaan. Pitäisi siis koko ajan kasvattaa päästötöntä tuotantoa, mutta samalla toisessa päässä laskea kulutusta rajusti. Jos ei turha kuluttaminen ja talouden kasvattaminen vain kasvun takia lopu, niin sitten yhä enemmän tulee esiin se, että kuluttajien määrää, eli syntyvyyttä, pitää saada paljon rajumpaan laskuun globaalisti.

  Huonoja uutisia tulee koko ajan lisää: heijastavan jään ja lumen määrä pohjoisessa vähenee nopeasti, toisaalla kerrotaan sademetsien kyvyn sitoa hiiltä laskevan, Venäjällä pelätään jo metaanin vapautuvan ikiroudasta…Aika siis vähenee ja koko ajan maapallon kyky auttaa hiiltä sitomalla vähenee, eli päästöjä pitää saada yhä nopeammin alas. Mutta sitten poliitikot eivät muuta kaipaa kuin lisää kasvua ja siten, ainakin heidän eväillä, lisää päästöjä. Perhana että valitsin tämän ajan ja maapallon, kun vallassa täällä ovat hullut.

  Mutta eihän näistä edes puhuta, kun nuo puheenjohtajatentitkin ovat kuin laittomia koiratappeluja, joissa toimittajat kiihottavat vain haukkumaan ja puremaan ja lehdessä jaetaan pisteet metelöinnin mukaan, mutta sisällöllä ei ole väliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *