Törmäsin kadulla jälleen nuoreen mieheen, joka ei aikonut äänestää.

”Ei sillä mun äänellä ole mitään merkitystä.”, ”En mä ole poliittinen.”, ”En mä tiedä mitään puolueista.”

Älä mussuta paskaa. Äänestä. Selitän, miksi.

Politiikassa on usein kysymys paitsi puolueista, myös päättäjien sukupolvesta. Paraatiesimerkkinä tasa-arvoinen avioliittolaki. Kun nyt jo hyväksyttyä lakia väännettiin lakivaliokunnassa, sitä kannattivat kaikki vuoden 1967 jälkeen syntyneet. Sitä ennen syntyneet vastustivat. Puolueesta riippumatta.

Kuva: HS

Kuva: HS


Eduskunnassa ovat yliedustettuina vanhemmat sukupolvet ja selvän aliedustettuina nuoremmat ikäluokat. Tällä hetkellä nuorin kansanedustaja on 29-vuotias Olli Immonen.
Untitled
Mistä tämä johtuu? No tämä johtuu melko suoraan siitä että nuoret eivät äänestä. Kattokaa jonnet ite. Vuoden 2012 kuntavaaleissa 34% 19-24 vuotiaista miehistä äänesti, yli 70-vuotiaista äänesti 72%.
äänestysaktiivisuus
Miettikää omalle kohalle. Jos haluatte lisää Kekkosslovakiaa, jääkää kotiin. Kyllä se Väyrysen Paavo mieluusti hoitaa hommat vielä 2020-luvullakin. Hyssälän Liisakin lausui tänään Iltalehdessä:

”Vanhempi kenttäväki puhuu liikuttuneesti (Kalevi) Sorsan – (Johannes) Virolaisen välisestä luottamuksesta ja yhteistyöakselista. Tätä haikaillaan ja muistetaan kovat punamullan aikaansaannokset historian saatossa.”

Virolaisen ja Sorsan yhteistyö päättyi Sorsan toisen hallituksen myötä vuonna 1979, 35 vuotta sitten. Tältä pohjalta 2020-luvun haasteisiin?

Olen istunut nyt useammassa tentissä ikäisteni ehdokkaiden kanssa. Puoluekantaan katsomatta kaikki ymmärtävät mm. ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeyden. Ja kaikille puoluekantaan katsomatta on ihan sama mitä ihmiset puuhaavat petikammareissaan.

Jos haluatte tämän vuosituhannen politiikkaa, äänestäkää. Mulle on melkein sama mitä puoluetta, lähes kaikista löytyy järkeviä ehdokkaita, kunhan äänestätte. Teillä on valta. Muuttakaa tämä maa. Nyt.