Kuntavaaleissa ei ole kyse eurokriisistä

HS:n mukaan Timo Soini evästi joukkojaan puhumaan kuntavaalikentillä eurokriisistä.

Mikäpä siinä, puhutaan vaan. Puhuminen on hyvästä. Aina puhetta maailmaan mahtuu.

Toki eurokriisin lopputulema tulee vaikuttamaan lähivuosina myös kuntatalouteen ja kuntatason päättäjien liikkumavaraan, mutta silti ainoa suora yhteys on se, että reaalikorkojen ollessa negatiivisia kuntien kannattaa tehdä tuottavia investointeja etupainoitteisesti vaikka velkarahalla. Ainakaan ei kannata käyttää pääoman puutetta tekosyynä.

Mutta tuosta ei pitkään jaksa jauhaa. Tärkeämpiäkin aiheita löytyy.

Kuntavaaleissa kun valitaan päättäjät päättämään lähestulkoon kaikesta muusta paitsi eurokriisistä, johon Suomen kanta hitsataan eduskunnassa. Ja ne eduskuntavaalit meni justiinsa. Jostain jytkystä taisi olla juttua.

Kuntavaaleissa puolestaan on kyse kouluista, päiväkodeista, neuvoloista, terveyskeskuksista, kirjastoista, ammatillisista oppilaitoksista, fudiskentistä, orkestereista, kaduista, pyöräkaistoista, rakentamisesta, lukioista, tapahtumista, hammashoidosta, autopaikoista, venepaikoista, asumisen hinnasta, sähkön hinnasta, veden hinnasta, ilmastonmuutoksesta, asiakasmaksuista, autoilusta, pyöräilystä, kävelystä, pysäköinnistä, esteettömyydestä, julkisesta liikenteestä, vanhusten hoidosta, yrittämisestä, työllisyydestä, päihdehuollosta, eriarvoistumiskehityksestä, tasa-arvosta, sosiaalipolitiikasta…

Lista on lähes loputtoman pitkä koska meidän kaikkien suomalaisten arki pyörii kunnallisen päätöksenteon piirissä olevien asioiden ympärillä.

Toivottavasti kampanja-aikaan keskustellaan kuntavaaleihin liittyvistä kysymyksistä eikä meloneista ja appelsiineista, niin hyvää kuin hedelmäsalaatti onkin.

Vihreitä ratkaisuja Helsingille löydät täältä.

Kommentit

 1. sanoo

  Totta tosiaan. Hyvin kiinnostavaa olisi löytää täsmällinen lista kaikista tehtävistä, joita kunnalla on. Olen etsinyt, en ole löytänyt.

 2. sanoo

  Tein kevätkesällä pienimuotoisen mutta sinänsä edustavan empiirisen lehdistötutkimuksen perussuomalaisten blogien aiheista.

  Allaolevat olivat yhden vuorokauden ajalta perussuomalaisten blogien linkkejä. Niissä puhutaan Euroopan talouskriisistä, tarkemmin sanottuna Kreikan tilanteesta.

  http://www.sampoterho.net/?p=1881

  http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106077-eu-on-demokratian-kanssa-aivan-eksyksissä

  http://tapanimaki1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106136-kreikan-syvä-kriisi

  http://timosoini.fi/2012/05/eurokriisi-plokissa-linja-pysyy/

  http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106067-kreikka-kysymys

  http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/106169-eu-intoilijat-haluavat-ett%C3%A4-heit%C3%A4-ei-saa-arvostella-v%C3%A4%C3%A4r%C3%A4ss%C3%A4-olemisesta

  Alla on viimeisen vuorokauden ajalta perussuomalaisten blogien sellaisia linkkejä, joiden alla puhutaan vanhustenhuollosta, sosiaali- tai terveyspalveluista, työttömyydestä tai syrjäytymisestä:

  Eipä ollut.

  Kun esitin talvella kysymykseni Timo Soinille, miksi hän on sekä eduskuntavaali- että presidentinvaalikampanjoissaan jättänyt oman maansa vähäosaiset heitteille EU:n kustannuksella, hän ei vastannut.

  Annetaan Perussuomalaisten edelleenkin unohtaa oman maamme todelliset ongelmat. Keskitytään me muut niihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *