Teen tänään valtuustossa seuraavan aloitteen:

San Franciscossa on “Parklet” -käytäntö, jossa kivijalkayrittäjä tai kansalaisjärjestö voi ehdottaa jotain muuta käyttöä kuin pysäköinti kadunvarren parkkiruudulle.
SF_P2P_Parklet_Manual_1_0_FULL_pdf
Tätä voisi kokeilla Helsingissäkin. Kahvila voi laittaa parkkipaikan tilalle vaikkapa pöytiä tai vaatekauppa polkupyöräpysäköintiä. Myös vaikkapa parkkipaikan varaaminen vain 5-10 minuutin lastauspaikaksi voisi olla mahdollista. Tällaiselle olisi varmastikin tarvetta esim. Annankadulla. San Franciscossa “parkletiksi” muutetusta parkkipaikasta maksetaan vuokraa ja lupa ei ole automaatti, vaan sitä anotaan erikseen.

Kokeilun voisi Helsingissä toteuttaa vaikkapa jollain keskustan liikekaduista.

Aloite toteuttaisi useampia valtuustostrategian arvoja. Se olisi sekä yrittäjämyönteinen, asukaslähtöinen että edistäisi osaltaan osallisuutta ja osallistumista. Se olisi myös osaltaan osa matkaa kohti “Helsinki on Suomen yritysmyönteisin kaupunki vuonna 2016” -tavoitetta.

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että kaupunki toteuttaa “parklet”-kokeilun keskusta-alueella yhteistyössä kivijalkayrittäjien ja alueen asukkaiden kanssa.