Et ikinä usko mitä nämä puolueet tekivät päästökaupalle – katso sitaatit!

Pääministeri Alexander Stubb Helsingin Sanomien vieraskynäkirjoituksessa 22.1.2014:

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurimpia haasteita acnl designs herunterladen. Sen torjumisessa on kyse omasta ja lastemme tulevaisuudesta.

Sosialidemokraattinen puolue ”Politiikan A-Ö”-sivullaan:

Ihmisen toiminnasta johtuva ilmastonmuutos on tieteellinen tosiasia Download teamviewer 8. Ilmastonmuutos uhkaa johtaa suuriin ongelmiin niin ekologisesti kuin taloudellisesti ja sosiaalisestikin. Ilmastonmuutoksen torjunta ja sopeutuminen vaativat muutoksia kaikilta anno 1800 kostenlos downloaden. Ilmaston lämpeneminen on pysäytettävä. Kannatamme sitovia kansainvälisiä rajoituksia päästöille, investointeja ympäristöteknologiaan sekä ympäristöverotuksen kiristämistä herunterladen. Samaan aikaan on saatava aikaan merkittävä asennemuutos.

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen blogillaan 6.2.2015:

Ilmastonmuutos on aikamme suurin uhka lieder gratisen von youtube. Maailmalla luonnonvarat hupenevat, väestö kasvaa ja luonnon monimuotoisuus köyhtyy. Tarvitsemme uusia tapoja luoda kestävää kasvua siten, että ympäristöstä pidetään huolta ja että se jätetään tuleville sukupolville paremmassa kunnossa alle bilder einer website downloaden chrome. Kestävien ratkaisujen tarve kasvaa ja edelläkävijä voittaa tulevaisuuden markkinoilla.

Sosialidemokraattinen puolue ilmasto-ohjelmassaan:

Sosialidemokraattien on aktiivisesti osallistuttava keskusteluun päästökaupan uudistamisesta ja pyrittävä päästökaupan laajentamiseen raft to download.

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen Helsingin Sanomissa 27.11.2014:

Hyviä signaaleja ovat Grahn-Laasosen mukaan myös EU:n tavoite vähentää ilmastopäästöjään 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä sekä vihreän ilmastorahaston ensimmäinen rahoituskierros komoot land.”Kunnianhimon tasoa on kuitenkin vielä nostettava. Vielä ei olla kahden asteen tavoitteessa.”

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen blogillaan 6.3.2015:

”Suomi tarvitsee ilmastoherätyksen herunterladen. Ilmastonmuutoksen hillintä on paitsi välttämätöntä, myös iso mahdollisuus Suomelle, sillä meillä on paljon osaamista, kasvava cleantech-toimiala ja uusia, puhtaampia ratkaisuja.”

Sosialidemokraattinen puolue vaaliohjelmassaan keväällä 2015:

Ilmastonmuutoksen torjuminen ja ympäristön suojeleminen on nostettava erityisasemaan videos für handyen. Puhdas ympäristö on itseisarvo.

YLEn uutiset raportoivat tänään:

Suomi liittyi keskiviikkona EU:n päästökaupan nopean uudistamisen jarruttelijoiden joukkoon. Hallitus päätti EU-ministerivaliokunnassa, että Suomi suhtautuu ”varauksellisesti” esityksiin päästökaupan nopeutetusta korjaamisesta.

Tänään keskiviikkona hallitus otti kantaa EU:ssa käsittelyssä olevaan uuteen esitykseen, jonka mukaan päästökaupparemontti tulisikin toteuttaa jo 2017. Läntiset EU-maat, kuten Saksa, Britannia ja Ranska ajavat tätä nopeutettua aikataulua.

Uudistusta ovat vastustaneet ennen kaikkea itäiset EU-maat, kuten Puola, Bulgaria ja Romania

Jahas. Vai sillä tavalla.
53009446
Päästökauppa on erinomainen keino vähentää hiilidioksidipäästöjä. Sekään ei vaan toimi kuin automaatti, vaan vaatii säätöä – eli poliittisia päätöksiä kasvihuonepäästöjen hillitsemiseksi. Tahtoa ja rohkeutta. Tämän päivän jälkeen ei taas tarvitse ihmetellä ovatko Sdp ja Kokoomus johtamassa Suomea eturintamassa cleantechin ja innovaatioiden avulla hiilineutraaliin tulevaisuuteen vai harrastaako Suomi neliraaja-itkupotku-jarrutusta muiden verrokkimaidemme Romanian, Bulgarian ja Puolan kera.

Ei voi kuin yhtyä ulkoministeri Erkki Tuomiojan sanoihin seitsemän vuoden takaa:

”Iso osa saamastani kansalaispalautteesta toteaa, että SDP:llä olivat nyt kyllä vaaliohjelmat kohdallaan, mutta mitä te viimeiset neljä (tai kaksitoista) vuotta olette olleet tekemässä? Ilmiölle on hieno tieteellinen nimikin (kognitiivinen dissonanssi), joka tarkoittaa sanojen ja tekojen ristiriitaa.”

Niinpä.

Kommentit

 1. armas näkkileipä sanoo

  Teatterikorkean ovet auki sille, joka uskottavasti näyttelee yllättynyttä! EK, SAK ja MTK yhdistivät viime kuussa voimansa asiassa ja lähtivät yhdessä vastustamaan saastuttajien, myrkyttäjien ja tuhoajien vastustajia, niin ei kai ihme, että noiden järjestöjen puolueilmentymät tekevät samaa?

  Hiilineutraali ei tosin riitä mihinkään, koska hiilidioksidia on jo nyt liikaa vapaana ja metaanin ja muidenkin pitoisuudet ovat kasvussa. Talouslehdistökin on lähtenyt vastustamaan uusien tekijöiden markkinoille pääsyä, joten aika tahmeaa voi olla tuon cleantechin suhteen jatkossakin. Ihme sinänsä, että vääriä väitteitä voi vuodesta toiseen jakaa kansalle ihan merkittävissä lehdissä ja kukaan ei puutu. Vaikea on tavallisen ihmisen ymmärtää esimerkiksi tuulivoiman vaikutusta energian hintaan markkinoilla, kun ei sitä talouslehdissäkään ja politiikassa haluta tai osata ymmärtää.

  Päästökauppa on tehty bisneksen ehdoilla, tai oikeastaan se on synnyttänyt enemmän bisnestä rahanpyörittäjille kuin toiminut tehokkaana päästövähentäjänä, mutta eipä teollisuus ja heidän poliitikot suostu sitten hiiliveroonkaan. Hassua sinänsä, että vihreät saavat näistäkin syyt niskoilleen, vaikka valta on ollut ihan muilla.

  Taitaa olla niin, että vihreät jäävät nyt kokonaan yksin tämän kanssa, kun vassaritkin ovat kiinnostuneempia suojelemaan Venäjää sen toimissa, onhan se Patomäen mukaan toimiva liberaali demokratia, ja tanssimaan zorbasta. Alkaa jo pelottamaan, että ovatko ne tehneet paluun oikeasti sinne kommariaikaan ja ottavat taas rahaa Kremlistä tehdäkseen myyräntyötään. Ei kai kukaan tuollaista ilmaiseksi tee?

 2. antti sanoo

  Onneksi joillain puolueilla oli tahtoa ja rohkeutta sallia ydinvoiman rakentaminen. Eivätkä ottaneet hatkoja hallituksesta. Siinä sitä ilmastonmuutoksen torjuntaa ihan oikeasti!

  • sanoo

   Vielä kun näkee sen ydinvoimalan valmistuvan. Pahimmassa tapauksessa Fennovoimalle käy kuten Olkiluoto kolmoselle ja se vähentää uusiutuvien investointeja kymmenen vuotta ja myöhästyy hitaasti ja epävarmasti. Ja pääoma pois kehityksestä.

   • antti sanoo

    Fennovoiman ja Olkiluodon rahoitus tulee aivan muualta kuin tuuli- ja aurinkovoiman rahoitukset. Ydinvoimaa rakennetaan yhtiöiden omilla pääomilla ja lainarahoilla; tuulivoimaa tuetaan verovaroin ja paljon; juuri pyysivät puolta miljardia lisää. Aurinkovoiman rakentaminen ja vaadittu rahoitus on ollut pienempää, mutta sinänsä ymmärtääkseni terveellä pohjalla, ilman suurempia tukia siis. Mutta ei ne ydinvoimaan käytetyt rahat näistäkään ole pois, suunnilleen kuka tahansa voi ostaa ja asentaa niin paljon aurinkopaneeleja kuin vain haluaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *