Sukari on toimelias kaveri. Nyt hänellä on kova hinku saada Parkki pystyyn Kiiminkiin.

”Hanke ei ole niiden suunnitelmien ja päämäärien mukainen, joita Oulun seudun kunnat ovat yleiskaavassa määritelleet.”

Karhulan mukaan Ideaparkista ei ole aiemmin ollut missään yhteydessä puhetta, eikä yleinen yhteinen yleiskaava sisällä hanketta.

”Tärkeä kysymys on, miten tällainen ylimitoitettu hanke vaikuttaa Oulun keskustan kehityshankkeisiin, joilla pyritään sijoittamaan kaupalliset palvelut niin että se vaikutus ilmastomuutokseen olisi minimaalinen. ”

Sukaria arvostelu ei huoleta. Hänen mukaansa Kiimingin Ideaparkia on suunniteltu hiljaisuudessa juuri, jotta kaavasotkuilta vältyttäisiin.

”Tämä on valtuuston ja kunnanhallituksen päätös ja investointipäätökset on tehty. Täällä kaava on vahva.”

Eikö se Toivo vaan kertakaikkiaan välitä yhtään mitään ilmastonmuutoksesta? Eikö viime vuosina huimasti noussut öljyn hinta yhtään jännitä? Eikö koko seudun yleiskaavalla olekaan mitään merkitystä? Demokratia, shemokratia, rahalla ostettavissa ja hiljaisuudessa parempi. Rikollista pitäisi tuollaisen parkkien rakentelun olla. Moraalitonta se on jo.

Kuntien välinen kilpailu ei ole Suomessa terveellä pohjalla – kermankuorinta ei ole hyväksi kenellekään pidemmällä jänteellä tarkasteltaessa.

Eräs asia jota olen kuntaliitosten yhteydessä ihmetellyt on ihmisten paikallisidentiteetin ”kuntakeskeisyys”. Ikäänkuin se hallinnollinen pikkuseikka, missä valtuuston kokoukset satutaan järjestämään jollain tapaa määrittelisi koko kotiseudun? Eikö kyläyhteisön sielu olekaan muuta kuin byrokratiaa?