HS:n mukaan sisäministeriö haluaisi tulevaisuudessa passeihin tallennettavat sormenjäljet myös poliisin käyttöön.

En mielestäni kuulu pahimpiin rekisteri-pelkoisiin, mutta ehdotus tuntuu pelottavalta ja turhalta. Nykyisin sormenjälkiä kerätään vain epäillyiltä ja jo rikoksiin syyllistyneiltä. Onko olemassa jokin polttava syy miksi kaikkien tassut pitäisi saada rekisteriin? Olemmeko me kaikki epäiltyjä? Mitä seuraavaksi? Otetaanko neuvolassa DNA-näytteet? Moniko rikos jää ratkaisematta ja moniko ruumis tunnistamatta rekisterin puutteen vuoksi?

EU:n passiasetus ei vaadi, että sormenjäljistä perustetaan rekisteri. Myöskään työryhmä ei ollut yksimielinen, että sellainen tarvittaisiin Suomeen.

Mielestäni turhia rekistereitä kansalaisista ei kannata luoda vain sen vuoksi, että siihen tarjoutuu mahdollisuus.