Muutamakin ihminen on kysynyt sähköpostitse ja FB:n ryhmässä mielipidettäni Kivinokan alueen tulevaisuudesta. Vastasin aiheeseen Facebookin wallilla seuraavasti:

Täytyy vastata ensin puolueen soturina: Helsingin Vihreät vastustavat Vartiosaaren ja Kivinokan rakentamista.

Sitten henk.koht.: Vanhankaupungin lahdella Kivinokkaa tutumpi alueena minulle on Lammassaari, joka on aivan uskomaton keidas aivan pääkaupungin ytimessä!

Usein kuulee väitettävän että Vihreiden tavoitteet ”kaupunkipuistoista, virkistys- ja viheralueista” ja toisaalta ”tiiviistä yhdyskuntarakenteesta” eivät ole yhdistettävissä. Ovat ne. On täysin mahdollista esim. säilyttää Keskuspuisto koskemattomana samalla kun Keski-Pasilaan rakennetaan tiivis asuinalue. Eräs Helsingin hienoista erityispiirteistä on nimenomaan laajojen luontoalueiden läheisyys.

Erityisesti Kivinokan kohdalla mielestäni tulee perinteikästä ulkoilu- ja virkistysaluetta suojella lyhytnäköisiltä taloudellisilta intresseiltä (lue: Kokoomus:). Helsingissä on tilaa rakentaa lisää muualla.