Männä viikolla kiusasin Radio Helsingin kuulijoita radiomainoksellani. (mp3)

JS666, jonka kanssa pätkän väsäsin, teki aiheesta myös pari muuta versiota: 30 sekunnin ”extended” ja ”ranta-reggae” -version… Kukin kuuntelee, etenkin tuon reggaen, omalla vastuullaan.

Oskala, Oskala, Oskala, Oskala, Oskala… Montako kertaa voi oman nimensä sanoa viidessätoista sekunnissa? Tuollaisen tehtyään tuntee itsensä kyllä pahasti egomaanikoksi.

Saman gagin äärellä olen ollut jo aiemminkin. Osallistuimme taannoin Timo Riitamaan kanssa ”Anarchy in the UKK”-albumille, joka oli siis tietenkin tribuutti vanhalle kunnon J.O.Mallanderille, joka aikoinaan leikkasi Kekkosen ääntenlaskennasta ”turhat” Fagerholmit pois ja herätti näin, kuten kunnon UG-hahmon tulikin, ansaittua pahennusta. (Teos on kestänyt hyvin aikaa ja löytyy mm. Arktinen Hysteria -kokoelmalevyltä.) ”Tamminiemen pesänjakajat” -yhtyeen sieluntuotteen, myöskin viiden pennin rantareggaen, voit kuunnella täältä (mp3). Myöskin omalla vastuulla. Timon ”laulu” alkaa n. 2min15s kohdalla.

Alkuperäistä radiolähetystä vuoden 1956 ääntenlaskennasta voi fiilistellä YLEn kansallisessa äänigalleriassa.

Oman mainokseni lisäksi tein pari mainosta Helsingin Vihreille, jotka myös ovat soineet Radio Helsingin aalloilla. HeVin 30 sekunnin pätkissä puhuvat Anni Sinnemäki (mp3) ja Osmo Soininvaara (mp3).

Kaikki mainokset ovat mielestäni erottuneet mukavasti ohjelmavirrasta; oma mainokseni pöhköydellään ja HeVin mainos konstailemattomuudellaan – epäperinteiset radioäänet puhuvat 25 sekuntia täyttä asiaa ilman mitään efektejä tai kikkailua. Virkistävää, sanoisin.

Toivottavasti mainokset ovat myös saaneet kansaa uurnille ja parhaan listan numeroita raapustamaan!