Huomenna sunnuntaina on sitten vaalipäivä. Uurnille hop! Säätä uhmaten! Kansalaisvelvollisuudet ennen omaa mukavuudenhalua! Kansalaiset, medborgare, demokratia vaatii uhrauksia!

Jos luet tätä ja haluaisit ottaa yhteyttä minuun ja kysyä mielipidettäni ennen äänestyspäätöstä, olen koko sunnuntain (ja miksei jo tänäänkin) tavoitettavissa puhelimella (0445304712), sähköpostilla (hannu.oskala [ät] gmail.com) tai Skypellä (hannu.oskala).

Nyt jo toki kiitos kaikille, jotka auttoivat kampanjassani tai äänestivät! Lisää kiitoksia sitten vaali-illasta selvittyäni!

Yleisesti ottaen vaaleihin on edetty siistillä meiningillä: turha loka ei ole juuri lentänyt. Hyvä niin. Hesarin mukaan suomalaisen politiikan perinteisestä kirjoittamattomasta säännöstä, vaalirauhasta, ollaan kuitenkin luopumassa. Oman vaalipäällikkömme Ville Tuomisen mukaan:

Vihreiden kampanjapäällikön Ville Tuomisen mukaan ehdokkaita on kehotettu jakamaan jäljelle jääneet esitteet vielä vaalipäivän aamuna.

”Jos ja kun isot puolueet eivät aio noudattaa vaalirauhaa, emme me jää yksin odottamaan”, Tuominen perustelee.

Perustelu on ehkä heikoin, mitä olen vähään aikaan kuullut, mutta ymmärrän Villen paineet. Viime eduskuntavaaleissa suuret yllättivät muut puolueet ”housut nilkoissa” jatkamalla kampanjointia aina vaali-iltaan asti. Nyt sitä ei haluta toistaa.

Ikävää silti. Vaalirauha on hyvä idea. En oikein edes usko viime hetkellä jaettujen esitteiden voimaan. Toivottavasti ainakin puoluekanta on selvinnyt jo aiemmin. Mielestäni vaalirauhan herrasmiessopimus pitäisi solmia uudelleen. Eurovaaleissa vaalipäivä vapaaksi jälleen!

Itse lopetin kampanjoinnin tänään klo 18.25. Sitten menin teatteriin (Q, Macbeth) puoliskon kanssa ja yritin rauhoittua. Täytyy vain tunnustaa että kaikki mitä on voinut tehdä, on nyt tehty. Enempää ei voi tehdä. Flyereitä jäi jakamatta vähän toista sataa. Suuria suomalaisia urheilusankareita lainaten, ”parhaani tein, katsotaan mihin se riittää”…