Keikoilla on kivaa.

Keikkojen jälkeen ei aina niinkään; laskutus- ja kulukorvaus-rumba odottaa. Bändiläiset lähetttävät minulle kuitteja, kaikki kuitit saatuani minä lähetän ne nipussa tilitoimistoon ja toivottavasti jonain kauniina päivänä rahat tippuvat tileillemme.

kuitti

Miksei kuittitietoja voisi saada perille vuonna 2009 helpommin? Jotenkin sillai ”digitaalisesti” josta paljon puhutaan? Ehkä jopa ”internetsin” kautta?

Jokaisesta pankkikorttimaksusta tulee joka tapauksessa jo nyt tietoa verkkopankkiin; tosin vain laskuttavan tahon nimi.

Miksei samalla voisi saada kaikkia kuitin tietoja? Tai ainakin verotustiedot kuten esim. alv-erittelyn. Sitten verkkopankkiin tietenkin tarvittaisiin jokin keino ”jakaa” kuittitiedot tilitoimiston kanssa luotettavasti ja ”todistettavan” ainutkertaisesti.

Kunnon laskuerittelyt pankkiin saakka mahdollistaisivat myös entistä tarkemman henkilökohtaisten kulujen seurannan. Myös yrityksille automaattisesti verkkopankista löytyvät alv-summat varmasti helpottaisivat kirjanpitoa.

Onko tämä täysin mahdotonta? Minä ainakin olisin valmis maksamaan paremmasta palvelusta.