Eksyin eilen Oikotieto.fi-palvelun kautta Päivi Räsäsen blogille. Otsikko tarttui silmään.
kd

Päivi kertoi saaneensa jonkin postituslistan kautta viestin, jossa kerrottiin Hamasin järjestäneen 450 parin joukkohäät, joissa aikuiset miehet menivät lasten kanssa naimisiin. Todisteeksi tapahtuneesta kauhistunut Päivi linkkasi videoon, joka näytti suurinpiirtein tältä:

hamas

Ymmärrän Päivin kauhistuksen: 450 pedofiiliä saa raiskata lapsia! Hymyilevätkin vielä!

Jos tämä väite vaan pitäisi alkuunkaan paikkansa. Ei nimittäin pidä. Ja lisätietoa löytyi verkosta helposti:

‘Nearly a thousand Palestinians celebrated marriage on Thursday night in a ceremony organised by Hamas in the north of the Gaza Strip.

This seemingly innocuous event has formed the basis for the latest fabrication making the “pro”-Israel rounds: that many of the people getting married were pre-pubescent children.

“Hi. I was there. The girls are relatives, nieces etc. Dressed up having fun. Brides were in ther audience. its always like this. Hamas does enough terrible things without anyone having to make up nonsense about child brides…

Tytöt olivatkin siis morsiusneitoja. Miten yllättävää!

Postasin ylläolevat tekstinpätkät ja muutaman muun linkin kommentiksi Päivin blogin kommentteihin.

Myöhemmän (sinällään mainioita mielipiteitä sisältävän) karkkiveropostauksen yhteydessä Räsänen kirjoittikin sitten:

Poistin tältä päivältä blogista videolinkin, joka liittyi uutiseen Hamasin joukkohäistä. En pysty selvittämään uutisen taustoja ja väitteitä, siksi on turvallisempaa välttää mahdollista väärän tiedon jakamista.

Eikö puolueen puheenjohtajan kannattaisi tarkistaa tiedot ennen kuin ne julkaisee? Eikö hän todellakaan ”pysty” selvittämään uutisen taustoja? Eikö hän näin jätä auki kysymyksen totuudellisuudesta? ”Mahdollista väärän tiedon jakamista”. ”Mahdollista”??? Herran jestas sentään.

Minun tulkintani on se, että Päivin oli helppo uskoa islaminuskoisista ilkeistä palestiinalaisista terroristeista mitä tahansa ja siksi hän nielaisi poskettoman propagandan pureskelematta. Huomattuaan bloginsa kommenteista että asia ei välttämättä ollutkaan niin kauhistuttava kuin miltä ensin näytti, Päiviä alkoi nolottaa ja hän poisti postauksensa.

Päivin kunniaksi voi laskea sen, että hän huomasi videon väärin tulkituksi. Suoraselkäisempää olisi kuitenkin ollut tunnustaa erehdyksensä ja informoida linkkinsä lähdettä sen epäilyttävästä alkuperästä ja virheellisestä tulkinnasta.

Noloa. Todella noloa.

No, kaippa meillä kaikilla omat suodattimemme on:

punaviher