En ala kilpailla sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajien mätkimisessä. Voiton nimittäin vei jo
Masinoija blogillaan. Lukekaa, jos ette vielä ole. Juurikin noin. Amen, sanos.

Tämä aivan liian pitkään jatkunut masentavan matalaotsainen keskustelu on vienyt maun koko avioliiton ajatuksesta.

En halua kutsua parisuhdettamme avioliitoksi, jos “avioliiton” ja ”perhearvojen” “puolustaja” Päivi Räsänen haluaa rajata aviosäädyn ja ”perheyden” ystävieni ulottumattomiin. Ja aijai miten ihania, ikuisia ja siunattuja liittoja meillä onkaan esimerkkeinä! Tuksu ja Arto, Matti ja Mervi, Elisabeth Taylorista puhumattakaan. Puhtaat perhearvot kunniaan!

"Tänään ei tarvi olla onneton / sillä meillä jälleen koossa on / onnellinen, onnellinen perhe!

Minua vituttaa koko avioliitto-instituutio. Pitäkööt uskontokunnat tunkkinsa. EVVK. Vihreiden Naimalakko oli surkea veto vaalikampanjassa, mutta näin vaalien jälkeen idea alkaa vaikuttaa varteenotettavalta.

Avioliiton sijaan haluaisin rekisteröidä heterosuhteemme.

Enkä varmasti ole yksin. Ranskassa vastaava laki sai suuren suosion:

Ranskalainen parisuhde-erikoisuus eli Pacs-sopimus kasvattaa suosiotaan.Viime vuonna jo 147 000 ranskalaista pariskuntaa eli Pacs-liitossa. Joissakin Pariisin osissa Pacseja solmitaan jo enemmän kuin avioliittoja.

Pacs täytti tänä vuonna kymmenen vuotta. Alun perin Lionel Jospinin sosialistihallitus halusi parantaa homo- ja lesboparien oikeuksia. Pacs on lyhenne sanoista ”siviilisopimus solidaarisuudesta”. Se muistuttaa hieman suomalaista kahden samaa sukupuolta olevan parisuhteen rekisteröintiä. Pacs on kuitenkin lähempänä avioliittoa ja sen voivat sopia myös heterot.

Lain rustaajille olikin yllätys, että Pacs houkutteli myös heteropareja. Kun ensimmäisenä vuonna 42 prosenttia ”pacsaajista” oli homoja, viime vuonna 95 prosenttia oli heteroja.

Kirkkokunnat kutsukoot kahden ihmisen liittoa ihan millä nimityksellä tahansa. Ja olkoot niin homofobisia ja vanhoillisia kuin huvittaa. Ei kiinnosta pätkääkään. Siinähän kaivavat omaa kuoppaansa.

Sukupuolineutraali avioliitto on hyvä tavoite, välietappina parisuhteen rekisteröinti voitaisiin sallia kaikille? Ketä se haittaisi?