Suomi—Ruotsi-maaottelu lähestyy. Tänä vuonna kisat järjestetään Stadikalla 9.-10.9..

Minkäs takia minä tällaisesta intoilen? No, pisti silmiin bussipysäkillä maaottelun mainos. Siinä oli pääosassa tämä kuva:

Mainoksen on ilmeisesti tarkoitus olla ”humoristinen”. Ei naurata. Ei yhtään.

Suomalainen kuvataan hiukan ylipainoiseksi ”kunnon jätkäksi”, joka kuitenkin farkutkin jalassaan voittaa ”hintiksi” stailatun ruotsalaisen. Voi herranjestas sentään. Ruotsalaiset, ne on niinku homoja, hehheh. Vuosi oli mikä, 2011? Jaksaako tämä vitsi naurattaa enää edes kohderyhmäänsä? Åttå drinkero -mainokset olivat sentään reilusti övereitä.

Miten maaottelua sitten mainostetaan lahden takana?

Kuvallinen ilmaisu on aika paljon neutraalimpaa ja selvästi vähemmän todella väsyneillä kansallisilla stereotypioilla pelleilevää.Mitä tämä kertoo meistä? Mitä tämä kertoo urheilumainonnasta? Mitä tämä kertoo ruotsalaisista?

En tiedä.

Sen tiedän, että ruotsalaisten mainosten Finnkampeniin voisin mennä, mutta suomalaisten mainosten maaotteluun en lippua kyllä takuulla osta.