Ensimmäinen Ahjo-kokous. Jännää. En tosin ajatellut ottaa koko masiinaa mukaan koska kokouksessa ei ole lainkaan luottamuksellisia kohtia ja kaikkeen materiaaliin voi tutustua ihan internetitse.

Ahjo in action!

Vaikuttaa rutiinikokoukselta.

VERKKOKIRJASTO- JA HALLINTOPALVELUT

1 Vuoden 2011 talousarvion toteutumista koskeva 2. ennuste.

ok. Tuloja, aukiolotunteja ja lainoja ennakoitua enemmän. Käyntejä vähemmän. Kysäisenpä taasen näkyykö Spotifyn tulo musiikkiosaston luvuissa.

2 Lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta kirjastojen kirja- ja lukuvinkkitoiminnasta kasvatustyöntekijöille

Päivi Lipposen valtuustoaloite ja siihen vastaus että tehdään jo.

YHTEISPALVELUT

1 Vuoden 2011 talousarvion toteutumista koskeva 2. Ennuste

ok.

2 Lausunto valtuustoaloitteesta koskien palveluntarjoajan tausta- ja luottotietojen tarkistamista

Vastaus lautakunnan jäsen Ekholm-Talaksen valtuustoaloitteeseen. Heidi on rehellisen yrittäjien puolella, joka on ihan hyvä, mutta tässä on nyt pientä ylireagoinnin makua. Kulttuurikeskuksen vastaus on ok.

KULTTUURIPALVELUT

1 Infopankin siirtyminen osaksi hallintokeskuksen viestintää

Infopankki, joka on ”valtakunnallinen maahanmuuttajille ja maahanmuuttajaviranomaisille suunnattu sähköinen verkkopalvelu”, on hallinnollisesti ollut Kulttuurikeskuksen alainen. Mitään oikein järkevää syytä tähän ei ole ollut.

Nyt Infopankki työntekijöineen siirretään hallintokeskuksen viestintäyksikköön. Muutos vaikuttaa kaikin puolin fiksulta ja muutos on saanut myönteisen vastaanoton myös työntekijöiden keskuudessa. Eli ok.

2 Toimintavaltuuksien vahvistaminen kulttuurikeskuksen viranhaltijoille

ok. Vahvistamme olemassaolevan käytännön jatkumisen.

3 Lausunto toivomusponnesta koskien matalan kynnyksen yhteiskäyttöisten tilojen selvittämistä maahanmuuttajanaisten kulttuuritoimintaa varten

ok. Sama asia kuin seuraavassa

4 Lausunto valtuustoaloitteesta koskien maahanmuuttajanaisten kulttuuritoiminnan lisäämisestä Vuosaaressa

ok.

Näiden aloitteiden ja ponsien konkreettinen vaikutus on aika pieni, mutta toisaalta jahka kulttuurikeskus Caisan suhteellisen kallis määräaikainen vuokrasopimus päättyy (olisko ollut 2015), niin sitten on hyvä että mielessä on jo ainakin kytemässä tarvetta Vuosaaren suunnassa. Tosin silloin kulttuuri- ja kirjastolautakunnassakin saattaa olla muutama Perussuomalainen vastustamassa…

KULTTUURIPOLITIIKKA

1 Tanssikoulu DCA:n hakemus taiteen perusopetuksen järjestämiseen

ok. DCA voi siis hakea vuonna 2012 vuodelle 2013 tukea kaupungilta tanssin taiteen laajaa perusopetusta varten. Hyvä.

2 Avustusten myöntäminen kansainvälisiin hankkeisiin

ok. Joudun jääväämään itseni koska olen itse eräässä työryhmässä mukana.

3 Kohdeavustusten myöntäminen, 7.jako

ok. Tässä taas nähdään kuinka laajalla skaalalla Helsinki tukee kulttuuria; avustusta saa niin jonglööraus kuin stand-up -festivaalikin, tanssin, teatterin ja rockoopperan lisäksi.

Surkeellista on vaan se, että vaikka saimme nostettua täksi vuodeksi kohdeavustusraamia 672 628 Euroon, niin tämän kokouksen päätösten jälkeen meillä on koko loppuvuodeksi enää 25 000€ jäljellä. Täytyy käydä keskustelua, onko Kulken sisällä mitään mahdollisuutta tehdä mitään siirtoja tälle momentille.

4 Laajasalo-Degerö Seura ry:n oikaisuvaatimus

ok. Valitettavaa:

Lähikulttuuriavustuksiin vuonna 2011 käytettävissä oleva määräraha, 150 000 euroa, on sama kuin vuosina 2009 ja 2010. Vuonna 2010 kulttuurikeskus tuki 43 kaupunginosatapahtumaa 58 760 eurolla. Kaupunginosatapahtumille myönnetyt avustukset käsitellään tapauskohtaisesti. Hakijoiden määrässä ei ole tapahtunut muutoksia, joten myönnetyt summat ovat jääneet vuoden 2009 tasolle.

Summa on todella pieni ja sillä mahdollistetaan hurja määrä monipuolisia kuntalaisia lähellä olevia tapahtumia ympäri kaupungin. Olisi mukavaa, jos avustussummatkin nousisivat edes palkkaindeksin mukaisesti…

5 Teatteriyhdistys Ihme Ry:n oikaisuvaatimus

ok.

6 Ishmail Sandstroem -työryhmän oikaisuvaatimus

ok.

7 Tanssikaari ry:n oikaisuvaatimus

ok.