Osallistun huomenna Helsingin Vihreiden nuorten järjestämään paneelikeskusteluun otsakkeella ”Kaikki oikeudet pidätetään?”. Tilaisuus alkaa klo 17 ja paikkana on Kirjasto 10 Rautatieaseman liepeillä! Tervetuloa!

Tarkoituksena on siis ruotia tekijänoikeuksia ja erityisesti Vihreiden suhdetta tekijänoikeuksiin. Puolueessamme on tämän asian suhteen kaksi huomattavan eri mieltä olevaa porukkaa: ”taiteilijat” ja heitä ymmärtävät ”piirit” (esim. Outi Alanko-Kahiluoto) ja toisaalta ”piraattihenkiset” tietoyhteiskunta-aktiivit (esim. Jyrki Kasvi). Onko jotain yhteisiä tavoitteita? Ollaanko eri mieltä vain keinoista? Ovatko kompromissit edes mahdollisia? Miten paljon tekijänoikeuskysymykset määrittävät paljon tärkeämpiä vihreitä tavoitteita kuten esim. ilmastonmuutoksen torjuntaa?

Aihe on jälleen ajankohtainen mm. siksi, että Piraattipuolueesta on siirtynyt väkeä meidän riveihimme. (Mm. Piraattien taannoiset eduskuntavaaliehdokkaat Lilja Tamminen ja Mikko Särelä.)

Sikäli odotan tavanomaista hedelmällisempää keskustelua että olen esim. Mikon kanssa joskus päässyt juupas-eipäs -väittelystä eteenpäin.

Tervetuloa!

Miksi 2020-luvulla vapaa jazzi on 1920-luvun jazzia?
Ovatko tekijänoikeudet taiteen tekemisen este vai mahdollistaja?
Millaiseen liiketoimintaan tekijänoikeus kannustaa?
Jonkun pitäisi maksaa.

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen
10.4.2012 klo 17–19. Paikkana toimii Kirjasto 10.

Tilaisuuden juontaa Jukka Relander. Keskustelijoina Hannu Oskala, Vesa Kuosmanen, Mikko Särelä ja Lilja Tamminen.

Aineettoman tekemisen ja hyödyntämisen eilispäivän lait eivät enää vastaa modernin vihreän yhteiskunnan tarpeita. Keskustelutilaisuudessa etsitään vastauksia kysymyksiin kulttuurin, tekijänoikeuden ja vihreän politiikan suhteista.