Lähetin eduskunnan sivujen kautta seuraavan palautteen:

Taloussanomat uutisoi tänään eduskunnan kieltäneen edustajilta salissa iPad-taulutietokoneiden käytön.

Perusteena lehtijutun mukaan on se, että:

”Äänestäjät ovat valittaneet eduskuntaan, että televisiokuvissa osa kansanedustajista näyttää keskittyvän mobiililaitteiden käyttämiseen itse kyselytunnin seuraamiseen sijasta”.

Saanen ilmaista täysin päinvastaisen mielipiteen. Eduskunta, paksuine paperikasoineen, näyttää siltä kuin sen tuottavuus olisi 1950-luvulta. Istuntosalissa iPadit ovat olleet raikas tuulahdus 2000-luvulta, jossa puita ei kaadeta ja keitetä selluksi ihan vaan puiden kaatamisen riemusta. Vaikka ainahan se on hauskaa kun tanner tömäjää. Ehkäpä pitäytyminen paperissa onkin elinkeinopolitiikkaa? Aika tehotonta sellaista, uskoisin.

On aivan järkyttävää että kansalaisten asioita ajavat edustajat eivät saa käyttää salissa kaikkein moderneimpia yhteydenpito- ja työvälineitä. Jos kerran kannettavat tietokoneet ovat täysi mahdottomuus, niin sallikaa edes taulutietokoneet!

Toivottavasti eduskunta ymmärtää että sen arvostus ei pidemmällä tähtäimellä ole kiinni siitä, miltä asiat näyttävät, vaan miten tehokkaasti yhteisiä asioita siellä kyetään hoitamaan. Yhä suuremmalle osalle kansaa iPad-kiellon kaltaiset oudot säännöt vaikuttavat vain eduskunnan arvovaltaa heikentävästi.

Hyvää kesän 2012 alkua!