Paavo Arhinmäki ei fb-statuksensa mukaan ehdi Savonlinnan Oopperajuhlille kun nuoren isän täytyy saada pitää lomaakin.

Kaikkialle ei voi ehtiä.

Hyvä. Hyväksyn täysin. Ihmisiä ne ministeritkin vain on. Kansanedustajan, puoluejohtajan, valtuutetun ja ministerin hommien kokonaisuus on aivan kauhea rääkki. Takuulla yli 60 tuntia töitä viikossa. Lomaa täytyy pitää ja akkuja ladata.

Hiukan vain ihmettelen sitä että Savonlinnan 100-vuotisjuhlagaalan iltana (5.7.) kulttuuriministeri kuitenkin ehtii ”Made in Kallio” -tapahtumaan Helsingissä. Onko äänestäjien kosiskelu Kalliossa lomailua?

Savonlinnan Oopperajuhlien 100-vuotisgaala ei ole mikä tahansa kyläkinkeri, vaan Arhinmäen oman ministeriön eniten tukeman festivaalin (0,75m€) 100-vuotista taipaletta kunnioittava juhla. Yhdistettynä Musiikkitalon avajaisten missaamiseen (korismatsi), Arhinmäen valinnat näyttävät vain ja ainoastaan noloilta. Musiikkitaloa ei avata uudestaan tänä vuonna ja ensi vuonna ei juhlita sadan vuoden historiaa.

Edustustehtävät ovat ministerin työtä.

Jos lomaillaan, niin sitten lomaillaan eikä kalastella ääniä Kalliossa. Jos disautetaan (korkea)kulttuuriväkeä, niin sitten disautetaan (korkea)kulttuuriväkeä.

Kyllä populisti tietää.

—————————

EDIT: Minua korjattiin Paavon itsensä toimesta fb-seinälläni. Ministeri Arhinmäki ei osallistu 5.7. Oopperajuhlien avajaisiin koska torstaina 5.7., jolloin Oopperajuhlien avajaiskonsertti on, ministeri Arhinmäki on valtioneuvoston istunnossa, ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa ja rahavaliokunnassa. Hän sijaistaa tällä viikolla lomalla olevia ministereitä. Näiden asioiden takia hän ei ehdi tuolloin Savonlinnaan. Ja Arhinmäen loma alkaa vasta 7.7..

Asian ydin säilyy silti: Savonlinnan Oopperajuhlat kestävät yli kuukauden. Kyllä niiden 100-vuotista taivalta pitäisi ehtiä ministerin tervehtämään.