Näin kunnallisvaalien aikaan ehdokkaat saavat lukuisia kutsuja paneelikeskusteluihin ja muihin kissanristiäisiin. Lista kaikista mahdollisista tapahtumista on uuvuttava — edes murto-osaan ehtiminen olisi fyysisesti mahdotonta jopa joulupukille.

Männä viikolla pääsin oikein valtakunnalliselle kanavalle jutustelemaan Minna Lindgrenin Ylen Ykköselle toimittamaan ”Väitöstilaisuus” -ohjelmaan. Kaksi tuntia suoraa radiolähetystä oli oikein hauska kokemus. Itseä fiksumpien keskustelukumppanien, Minna Lindgrenin lisäksi Kaarina Hazardin ja Erik Söderblomin, kanssa jutustelu oli erittäin hauska kokemus. Enemmän tätä ja isommat lusikat! Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenalla. Aiheena meillä oli ”Taiteen hierarkiat” ja asian ytimeen päästiin käsiksi parikymmentä minuuttia ennen loppua.

Pari viikkoa sitten kävin ”ARMI-workshopin” yhteydessä järjestetyssä paneelissa puhumassa mm. kaupunkisuunnittelusta. Tallenne löytyy Youtubesta:

Maaliskuussa kävin kääntymässä Seinäjoella ”Marsfestivaaleilla”. Siellä aiheena oli ”Kuka mitä häh” – eli populaarimusiikin kulttuuripolitiikkaa. Tallenne oikein eloisasta keskustelusta löytyy täältä. Siellä muina panelisteina olivat Kaapelin toimari Stuba Nikula, Pekka Laine ja Jukka Haarma Ylestä sekä kansanedustaja Mikko Alatalo.

Kumpi on kumpi?

13.9. osallistuin UMO:n järjestämään keskusteluun Musiikkitalolla. Aiheena jazzin rahoitus. Minkä verran, miten ja miksi. Kanssani lauteilla olivat mm. Matti Nives, Jouni Järvelä ja Riku Niemi. Valitettavasti tästä keskustelusta ei (ainakaan vielä) löytynyt tallennetta netistä.

Mulla on kyllä ollu aina kivaa paneleeissa. On kivaa puhua itselle rakkaista aiheesta – toivottavasti yleisökin on viihtynyt.

22.10. osallistun paneelikeskusteluun Kirjasto kympissä klo 17 alkaen. Muina panelisteina paikalla ainakin Jorma Bergholm (sdp.) ja Jussi Salonranta (kok.). Paneelin vetää tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Marianne Laxén. Tervetuloa kuuntelemaan!