Huh mikä vaali-ilta, vaalien jälkeisestä viikosta puhumattakaan. Sävellän tällä hetkellä Tanssiteatteri Hurjaruuthiin ”Talvisirkus Afrikkaa” ja työt jatkuivat heti vaalien jälkeisenä aamuna täydellä teholla. Enskari ensi viikolla. Lepoa ja vapaapäivää odotellessa…

Vasta tänään ehdin istahtamaan koneen ääreen kiittämään. 1008 ääntä on ihan käsittämättömän paljon. Vaikea vieläkään käsittää tulosta todeksi.

Etukäteen olin ennakoinut jääväni varavaltuutetuksi – en vaan pitänyt kovin todennäköisenä että valtuustoon nousisi kerralla kovin montaa ”nuorehkoa” vihreää miestä. Ja tovereiden Kivekäs ja Perälä läpimenoa pidin omaa tulostani varmempana. Se että meitä tupsahti valtuustoryhmään neljä kun myös Leo keräsi komean äänisaaliin on menneiden vaalien tilastojen valossa aivan käsittämätöntä. Bonuksena valtuustoryhmään nousivat vielä Jukka Relander ja Jussi Chydenius. Ryhmämme miehistyi kunnolla! Kokonaisuutena meillä on käsittämättömän hieno joukkue kasassa.

Valtuutettu Perälä kampeaa Tavastian lavalle Oskalan kannustaessa!

Helsingissä vaalituloksemme oli kokonaisuutena kuitenkin tappio. Hävisimme vuoden 2008 vaaleista 800 ääntä ja kaksi paikkaa. Demareiden äänitappio oli 1586 ääntä, mutta paikkoja heiltä meni vain yksi. Aina ei vaalijärjestelmämme toimi loogisesti. Toissa kevään eduskuntavaalien romahduksesta on kuitenkin toivuttu – niihin verrattuna saimme Helsingissä lähes 6000 ääntä enemmän. Säilytimme myös asemamme Helsingin toiseksi suurimpana puolueena. Olen tulokseen tyytyväinen, selätimme gallupit komeasti!

Kiitos kaikille minua ja Helsingin Vihreitä äänestäneille. Luottamus velvoittaa ja motivoi jatkamaan. Kiitos.