Valtuuston kokous sujahti tänään nopeasti. Nuija kopahti viimeistä kertaa jo ennen kahdeksaa – alle kaksi tuntia! Tähän voisi tottua.

Ensimmäinen puheenvuoro valtuustossa. Jännitti.

Valtuustossa käsiteltiin mm. Emma Karin aloitetta Vaasankadun muuttamisesta kävelykaduksi, johon tein palautusesityksen. Asiassa käytiin keskustelua yhdentoista puheenvuoron verran ja sitten äänestettiin.

Palautusehdotukseni voitti Astrid Thorsin tukemana äänestyksen, ja nyt kävelykatuideaa valmistellaan uudestaan ”väliaikaisratkaisuna esim. kesäaikaan”. Pop-uppia kaupunkisuunnitteluunkin!

Rkp+Keskusta+Vihreät+Vasemmistoliitto yhtenäisesti, SDP:ssä hajontaa

Aiheesta käydyssä keskustelussa esille nousi tärkeitä kysymyksiä parkkipaikkoihin ja pelastusajoneuvoihin liittyen, joihin toivon valmistelun löytävän vastauksia. Uskon että väliaikainen kävelykatu on täysin mahdollista toteuttaa siten että pelastusajot kadulle onnistuvat.

Parkkipaikkoihin liittyen mielenkiintoinen huomio on se että ”Alppiharju kuuluu asukaspysäköintivyöhykkeeseen J, jolla on toisin kuin muualla kantakaupungissa enemmän pysäköintipaikkoja kuin lunastettuja asukaspysäköintitunnuksia.” Eli parkkipaikkojen puute ei tuolla alueella ole lainkaan niin vahva argumentti kuin esim. Töölössä, jossa lupia on myyty selvästi enemmän kuin paikkoja on tarjolla. Lisäksi uskon että korvaavia paikkoja on löydettävissä sivukaduilta lisää esim. viistopysäköintiä hyödyntäen.

Hieno juttu, kiitos kaikille palautusta tukeneille! Nyt jo jännittää mitä sieltä valmistelusta vielä pullahtaakaan!