Ensi maanantain kaupunginhallituksen yleisesti mielenkiintoisimpia päätöksiä lienevät Ruotsalaisen teatterin edustan muuttaminen kävelyalueeksi ja Väinö Tannerin kentän muuttaminen jalkapallokentäksi.

Koko lista liitteineen löytyy täältä.

Aloitteista jätimme viime viikolla pöydälle osan ja nyt pohdimme miten vihreitä aloitteita parhaiten edistettäisiin. Kaikki aloitteet löytyvät taulukosta.

Sitten muihin asioihin:

KAUPUNGINJOHTAJA

1 V 21.5.2014, Lainan myöntäminen Helsinki Stadion Oy:lle

ok. Valtuusto myönsi viime keväänä 240 000 euron lainan Helsinki Stadion Oy:lle Sonera Stadiumin lasittamisen kuluihin. Tämä vastasi urheilurahaston sääntöjen mukaista 40% osuutta kokonaiskustannuksista. Kustannukset ovat nousseet ja hakevat lainamäärän nostoa 115 000 eurolla kokonaisprosenttiosuuden säilyessä samana.

Helsinki omistaa Helsinki Stadion Oy:n osakkeista 80% ja äänivallasta 97%.

Tässä kohdassa on mielenkiintoista miettiä Elmun ratkaisua ja eri puolueiden näkökantoja kulttuuritoimijan lainoittamiseen. Eräs pääargumenteista kun tuntui olevan että ei saa tukea yhtä ”markkinatoimijaa”. Sonera Stadium on nähdäkseni melko ”business-henkistä” toimintaa.

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖTOIMI

1 V 7.5.2014, Eron myöntäminen Liikennelaitos -liikelaitoksen toimitusjohtajalle

ok. HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta jää ansaitulle eläkkeelle.

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

1 V 21.5.2014, Kaartinkaupungin katu- ja katuaukioalueiden a-b-c-d alueella -8 tason yläpuolista tilaa koskevan asemakaavan muuttaminen (nro 12165, Erottajan katuaukio)

ok. Ruotsalaisen teatterin edusta muutetaan autottomaksi oleskelu- ja jalankulkualueeksi.
www_hel_fi_static_public_hela_Kaupunginhallitus_Suomi_Esitys_2014_Kanslia_2014-04-28_Khs_17_El_38CE5422-E281-404B-8A23-D318B8210008_Liite_pdf
Historiallista huumoria: esityslistan liite tiesi kertoa että vuonna 1942 aukion ja Erottajankadun järjestelyistä järjestetyn arkkitehtikilpailun voitti Alvar Aalto ehdotuksella ”Hurra för den lilla skillnaden”..

2 V 21.5.2014, Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman seurantaraportti 2014

ok. Ilmeisesti pääsiäisriennoista johtuen akj Penttilä ei ollut valmis esittelemään seurantaraporttia meille viime viikolla. Nyt sitten esitellään.

SIVISTYSTOIMI

1 V 7.5.2014, Eron myöntäminen eläintarhan johtajan virasta

ok. Korkeasaaren johtaja eroaa virastaan – lehtitietojen mukaan lähtee pelastamaan pandoja.

KAUPUNGINJOHTAJA

3 Kantti ry:n lainan lyhennysvapaa ja laina-ajan pidentäminen

ok. Psykogeriatrisia ja psykososiaalisia asumis- ja hoivapalveluja tarjoavalle Kantti ry:lle myönnetään lyhennysvapaata tälle vuodelle ja laina-ajan pidennystä vuodella. Kyse on noin kymppitonnista.

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

1 Lausunto liikenne- ja viestintäministeriölle oikeudenmukaista ja älykästä liikennettä -loppuraportista

ok. Vasemmistoliiton pyynnöstä pöydälle. Helsingin lausuntopohja mielestäni hyvä. Tärkeää meidän näkökulmastamme on se että tuleva järjestelmä mahdollistaa myös ruuhkamaksujen keräämisen ja tämä tuodaan lausunnossa selvästi esille.

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI

1 Oikaisuvaatimus päivähoitopaikkojen lisäämistä ja toiminnan muutosta Munkkiniemi-Pitäjänmäen varhaiskasvatusalueella koskevasta päätöksestä

ok. Vasemmistoliiton toivomuksesta pöydälle viime tiistaina. Oikaisuvaatimus liittyy Pitäjänmäen “suurpäiväkodin” perustamisen seurauksiin – eli siihen että päiväkoti Taneli vastaavasti suljetaan. Oikaisuvaatimus kuitenkin hylätään koska: “oikaisuvaatimuksessa ei ole esitetty mitään oikeudellisesti vaikuttavia eikä tarkoituksenmukaisuussyitä, joiden vuoksi kaupunginhallituksen tekemää Munkkiniemi – Pitäjänmäen varhaiskasvatusalueen päivähoitopaikkojen lisäämistä ja toiminnan muutosta tulisi muuttaa.”

SIVISTYSTOIMI

1 Uunisaaressa sijaitsevan ravintolarakennuksen siirto liikuntalautakunnalta kiinteistölautakunnan hallintoon

ok. Uunisaaren kahvilan ja saunan hallinnointi siirretään liikuntalautakunnalta kiinteistölautakunnalle. Tilat vuokrattu ulkopuoliselle.

2 Väinö Tannerin kentän vuokraaminen Haapaniemen Kenttä Oy:lle
ponnistus_sapa
ok! Helsingin ponnistus ja Sapa toteuttavat Väinö Tannerin kentälle ympärivuotisesti auki pidettävän, junioreille ja harrastajille suunnatun tekonurmikentän! Hieno homma. Seuroilla on noin 320 junioria.

Hanke saanee tukea valtiolta. Ja Helsinki tukee kenttää ainakin urheilu- ja ulkoilurahaston lainan kautta. Ovat hakeneet 95 000 euron lainaa, joka käsitellään erikseen myöhemmin.

3 Finland Tennis Oy:n vuokrasopimuksen muuttaminen

ok. Myllypuron Tenniskeskuksen tonttivuokrasopimusta päivitetään uuden kiinteän tennishallin vuoksi.