Tämän vuoden toivottavasti ainoat vaalit ovat toukokuun eurovaalit. Puolueiden ehdokaslistat alkavat olla valmiina ja myös Vihreiden 20 ehdokasta on nimetty.

En ole itse näissä vaaleissa ehdolla, joten pohdittavakseni jäi tällä kertaa ketä äänestäisin ja tukisin. Onneksi apua voi antaa useammallekin ehdokkaalle – niin upeita tyyppejä meillä on ehdolla. Vaalirahaa annoin mm. Toukolle ja Nannalle. Lahjoittakaa tekin. Kampanjat eivät ole ilmaisia, etenkään valtakunnalliset.

Ääneni menee kuitenkin Tuuli Kousalle. Miksi?
tuuli1
Tuuliin olen tutustunut paremmin viimeisen parin vuoden aikana kaupunginhallitustyöskentelyn myötä. Välillä häntä seuratessaan ihmettelee millä ihmeen ajalla ja aivokapasiteetilla hän kykenee kaikkeen: Tuuli on paitsi pätevä ja perehtyvä poliitikko myös kahden lapsen äiti ja vielä kunnianhimoisesti uraa tekevä viestinnän ja johtamisen ammattilainen.

Tuulilla on kaikki ne ominaisuudet, joita menestyvä meppi mielestäni tarvitsee.

Tuuli on taustaltaan kansainvälinen. Opinnot London School of Economicsista, jossa hän toimi myös oppilaskunnan puheenjohtajana, johtivat työtehtäviin mm. SanomaWSOY:llä, Neste Oilissa, Gummeruksessa ja Milttonilla. Eikä ole sattumaa että tultuaan valituksi omistajaohjauksesta vastaavaksi ministeriksi Pekka Haavisto soitti juuri Tuulille erityisavustajaa hakiessaan.

Tuuli on osaava verkottoituja ja johtaja – käytännössä mepin on kyettävä johtamaan tiimiä, joka tekee vaikuttamista. Tämä ei ole solistin hommaa. Suhteidenkaan merkitystä parlamentissa ei voi väheksyä, small talkin on sujuttava.

Tuntuu lattealta sanoa näin, mutta mielestäni Tuulissa on harvinaislaatuinen paketti sekä taloudellista osaamista että sosiaalista vastuuntuntoa.

Näiden perusasioiden lisäksi Tuuli on oikeassa Euroopan suhteen. Tuulille Eurooppa ei ole ongelma vaan ratkaisu. Suomi ei pärjää yksin, vaan pieni maamme on vahvempi osana suurempaa yhteisöä. Meillä on valtaisia globaaleja haasteita, joihin vain vahva Eurooppa voi vaikuttaa. Hyvä esimerkki on kemikaalidirektivii: kun maailman suurin talousalue määräsi tiukemmat säännöt, oli koko maailman seurattava mukana. Ja koko planeetta voi paremmin.
tuuli2
Mutta annetaan Tuulin kertoa itse:

On sanottava kyllä uusille ideoille, teknologioille ja uskaltamisen kulttuurille. Hyvinvoinnin turvaamiseksi tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa ja uusia kasvualoja. Peliteollisuuden menestys on mahtava juttu, mutta katoavien työpaikkojen korvaamiseksi tarvitaan monenlaisia ratkaisuja. Erityisesti uusiutuvan energian bisneksessä on suuri työllistävä potentiaali. Hiilestä on päästävä eroon.
Myös akateemisille työttömille ja epävarmuudessa eläville löytyy parempaa tekemistä, kun nojaamme rohkeasti eteenpäin.

Tästä minä tykkään. Halusin ehdokkaan, joka on rohkeasti Euroopan ja tulevaisuuden puolella. Tuuli on sellainen.

Ja vielä tietenkin. Tuen Tuulia koska hän on hyvä tyyppi. Ihminen, johon tiedän voivani luottaa.

Tuulin kampanjaa voit tukea tämän linkin kautta. Kampanja startataan tänään keskiviikkona klo 18 Putte’s Barissa! Tervetuloa!