Maanantain kokouksen suurin yksittäinen asia on Kruunusillat-hankkeen eteneminen kohti valtuustoa. Iso asia ja upea juttu. Asia lienee tässä vaiheessa jo kaikille tuttu. Sen lisäksi Helsinki hakee Velocity-konferenssin isännyyttä.

Koko lista liitteineen löytyy täältä.

RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖTOIMI

1 V 31.8.2016, Kruunusillat -hankkeen hankesuunnitelman hyväksyminen
www_hel_fi_static_public_hela_Kaupunginhallitus_Suomi_Esitys_2016_Kanslia_2016-08-15_Khs_27_El_BF6B4848-9ED5-40C1-9D3B-4E19A93538FA_Liite_pdf
Woohoo! Upea siltakokonaisuus on etenemässä kohti valtuustoa. Todella historiallinen päätös. Silta tulee muuttaamaan sadoiksi vuosiksi Helsingin siluettia ja luo kokonaan uuden maamerkin kaupunkiimme. Ja sen lisäksi tietysti raideliikenteen lisää varaan rakentuvaa kaupunkia.
www_hel_fi_static_public_hela_Kaupunginhallitus_Suomi_Esitys_2016_Kanslia_2016-08-15_Khs_27_El_6B735150-DDD4-4ABC-AD67-F4665F865AED_Liite_pdfKustannukset ovat noin 260 miljoonaa euroa, rakentaminen alkaa 2019 ja raitiotien liikennöinti alkaa koko matkalla vuonna 2026. Keskustassa yhteys linjataan nyt Hakaniemen kautta. Erinomaista, lapio maahan.

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

1 Helsingin kaupungin hakemus Velo-city pyöräilykonferenssin 2019 isäntäkaupungiksi

ok! Mainiota, edellisellä kerralla Helsinki jäi niukasti top-3:een. Tällä kertaa voisi konferenssin järjestäminen onnistua.

”Velo-city on mittava kansainvälinen pyöräilyyn keskittyvä konferenssi, joita on järjestetty vuodesta 1980 lähtien European Cyclists’ Federationin (ECF) valitsemissa kaupungeissa. Nykyään konferenssi pidetään vuorovuosin eurooppalaisessa kaupungissa ja joka toinen vuosi Euroopan ulkopuolella. Keväällä 2016 konferenssin isäntänä toimi Taipei Taiwanissa, 2017 Arnheim ja Nijmegen Hollannissa ja 2018 Rio de Janeiro Brasiliassa.”

Jos haku tärppää, syntyy siitä yhteensä noin 456 000 euron kulut.

2 Kiinteistövaihto Herttoniemenrannassa, Lauttasaaressa ja Kruunuvuorenrannassa

ok. Kaupunki tekee vaihtokaupan kuolinpesän kanssa. Annamme tontit Herttoniemen rannasta ja Lauttasaaresta ja saamme tilalle Kruunuvuorenrantaa. Tontit on arvioitu saman arvoisiksi.

SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI

1 Toimintasuunnitelma kiireettömään hoitoon pääsyn parantamiseksi terveysasemilla

Alkuvuodesta kaupunginhallitus päätti että sote-viraston tulee valmistella sote-lautakunnalle toimintasuunnitelma hoidon pääsyyn parantamiseksi. Nyt se tuodaan vielä meille tiedoksi. Sinällään paperi vaikutti ihan tolkulliselta, mutta ei kovin spesifiltä.

Kiireettömään hoitoon pääsyn parantamiseksi sosiaali- ja terveysvirastossa on suunniteltu seuraavien toimenpiteiden kokonaisuus:

Ydinprosessien ja asiakassegmentoinnin käyttöönotto
Sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatio
Johtamisen uudistuminen
Digitalisaation hyödyntäminen
Palvelujen keveneminen ja laajennettu palveluvalikoima
Tiedolla johtaminen ja ohjausmekanismi
Voimavarojen kohdentaminen
Vaihtoehtoisten tuotantotapojen arviointi.