Tällä viikolla kaupunginhallituksella jalkapalloteemainen kokous: lainat kahdelle kentälle Tapanilaan ja Pohjois-Haagaan, peruskorjaukseen liittyvä suunnitteluvaraus SoneraStadiumille (HJK) ja vielä tonttivaraus monitoimihallille Tapulikaupungin liikuntapuistoon!

Koko lista liitteineen löytyy täältä.

KAUPUNGINJOHTAJA

1 V 19.4.2017, Lainan myöntäminen Tapanilan jalkapalloareena Oy:lle

Ok. Tapanilan urheilupuistoon tekonurmipintainen jalkapallokenttä, sille lainaa urheilu- ja ulkoilulaitosrahastosta tavanomaisin ehdoin.

KAUPUNKISUUNNITTELU- JA KIINTEISTÖTOIMI

1 V 19.4.2017, Kalasataman Työpajanpihan asemakaavan muuttaminen (nro 12390)

ok. Eli teknisten alojen viraston uuden rakennuksen asemakaava. Hanke hyväksytty jo valtuustossa aiemmin.

Komiaa on, komiaa.

Komiaa on, komiaa.

”Kaavaratkaisussa alueen kokonaiskerrosala on 83 786 k-m², josta 55 836 k-m² on toimitilarakennusten korttelialueella ja 27 950 k-m² on asuinkerrostalojen korttelialueella. Kaupungin teknisen viraston osuus suunnitellusta rakentamisesta on 30 000 k-m². Alueelle arvioidaan tulevan noin 650 uutta asukasta ja 2 100 uutta työpaikkaa.

KAUPUNGINJOHTAJA

3 Helsingin kaupungin palvelutoiminnan yhdenvertaisuussuunnitelman päämäärät ja periaatteet
4 Helsingin kaupungin henkilöstön yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet vuodelle 2017

ok. Vuonna 2015 uudistuneen yhdenvertaisuuslain mukaan kunnan on laadittava yhdenvertaisuussuunnitelmia. Valmistelu näyttää Helsingissä hyvältä eikä vain lain kirjaimen täyttämiseltä. Myös henkilöstö puoltaa yksimielisesti toimenpiteiden toteuttamista.

6 Lainan myöntäminen POHU Areena Oy:lle

ok. 120 000 euron laina jalkapallotekonurmikentän rakentamiseen Pohjois-Haagan Urheilijoiden yhtiölle.

7 Valtuutettu Björn Månssonin toivomusponsi sähköpistokkeista julkisen liikenteen terminaaleihin ja pysäkeille

ok! HSL vastaa että suunnitelmissa on ja että busseihin pistokkeita näyttäisi tulevan vauhdikkaasti sillä niistä saa lisäpisteitä kilpailutuksissa. Ratikoihin ja metroihin asiaa tutkitaan, uusissa paikallisjunissa sähköpistokkeita on.

SIVISTYSTOIMI

2 Alueen varaaminen monitoimihallin suunnittelua varten Kromax Consulting Oy:lle

ok. Suunnitteluvaraus Tapulikaupungin liikuntapuistoon Cromax Oy:lle, jonka tarkoituksena on ”rakentaa 8 540 m²:n suuruiselle alueelle monitoimihalli vastaamaan salibandyn, jalkapallon, futsalin sekä voimistelun junioriseurojen kasvavaan tarpeeseen harjoitus- ja kilpailuolosuhteiden kehittämiseksi.” Yhtiöllä on näyttöä Malmin palloiluhallista.

3 Venesatamayksikön väistötilojen rakentamisen hankesuunnitelma

ok. Venesatamayksikölle on yritetty asetella tukikohtaa tai edes väistötiloja Kruunuvuorenrantaan ja Ouritsaareen, jossa se olisi vienyt tilat perinteiseltä puuvenetelakalta. Nyt maata on löytynyt Rajasaaresta. Hyvä. Päätösasiakirjat jostain syystä salaisia, vaikea keksiä syytä. Kysyn.

3 Suunnitteluvarauksen myöntäminen Helsinki Stadion Management Oy:lle Sonera Stadiumin peruskorjaus- ja -parannushanketta varten

HJK, Palloliitto ja Helsinki Stadion Management Oy haluavat peruskorjata ja parantaa Sonera Stadiumia. Perusteluissa mainitaan mm. UEFAn tiukentuneet normit.www_hel_fi_static_public_hela_Kaupunginhallitus_Suomi_Esitys_2017_Kanslia_2017-03-27_Khs_12_El_D42C666A-8B13-CC6F-861D-59FF43F00000_Liite_pdfSain vastauksia kysymyksiini.

Tuleeko paineita kaupungin avustuksille?

Lähtökohtana suunnitteluvarauksen yhteydessä tehtävälle selvitykselle on, että kaupungin panos Stadionin ylläpitoon ei kasva.

Mitä aiotaan peruskorjata/rakentaa uutta

Tarve on eteläpäädyn peruskorjaus ja -parannus tontin rajojen sisällä. Samalla korjataan UEFA puutteet (erityisesti turvallisuus, lehdistö ja yleisöpalvelu kriteerien osalta) ja stadionin tuli- ja melu- ongelmat.

Eteläpäädyn kattaminen parantaa koko stadionin viihtyvyyttä. Kattaminen estää tuulen kantautumisen stadionille eteläsuunnasta, tuuli vaikutta suuresti katsojien viihtyvyyteen.

Peruskorjauksen tarve

Stadion on lähes 20 vuotta vanha ja moni kiinteistöön liittyvä asia alkaa olla peruskorjauksen tarpeessa. Vuoden 2016 tehdyn kiinteistön kuntoarvion mukaan kiinteistön peruskorjaukseen tulee vuositasolla varata 150 000 – 200 000 €.

Joten lienee ok. Tärkeää että kyse vain tästä tontista ja että kaupungin taloudellinen vastuu ei kasva.